Boeken & gedichten

Op weg naar mezelf ‘Zijn’ begon in 2019 met het uitbrengen van de gedichtenbundel ‘Op weg naar mezelf ‘Zijn’. Een gedichtenbundel over de zoektocht naar mezelf en de obstakels die ik onderweg tegen kwam. In 2020 volgde een tweede gedichtenbundel: In trauma gevangen. Over (c)PTSS, dissociatie en FNS (voorheen conversiestoornis).

De gedichten ‘EMDR’ (uit Op weg naar mezelf ‘Zijn’ ) en ‘Versnipperd’ (uit In trauma gevangen) zijn gepubliceerd in het EMDR magazine van de Vereniging EMDR Nederland. Daarnaast heb ik, op verzoek, ter gelegenheid van een expositie van kunstenaarsgroep Les Barbares d’esprit in Galerie in de Kerkstraat in Arnhem meerdere gedichten geschreven over de schilderwerken van deze kunstenaarsgroep. De gedichten heb ik voorgedragen in het Colofon in Arnhem.

Beide gedichtenbundels zijn uitsluitend verkrijgbaar via Uitgeverij Boekenbent*.

Op weg naar mezelf ‘Zijn’ is een gedichtenbundel die gaat over de zoektocht naar mezelf en alle obstakels die ik onderweg tegenkwam: burn-out zijn, depressies, vechtscheiding, automutilatie, PTSS, emetofobie (overgeefangst), conversiestoornis (/FNS), suïcidaliteit en leven vanuit beperkende overtuigingen. Ook hoogbegaafdheid, hoogsensitief zijn, kinderen met autisme en spiritualiteit komen aan bod. Op weg naar mezelf ‘Zijn’ is geen bundel die blijft hangen in negativiteit, maar juist overstijgend kijkt. Het 133 pagina’s tellende boek is in kleur en A-4 formaat om alle werken goed tot zijn recht te laten komen.

Tijdens een moeilijke periode, had ik veel steun aan schilderen, dichten, tekenen, boetseren en fotograferen. Het was mijn manier om me te uiten en zicht te krijgen op mijn situatie en proces. Meestal sprak ik mezelf moed in door het creatief vormgeven aan alles wat er in me om ging en zag ik waar ik de draad weer op kon pakken. De schilderwerken, beelden en foto’s bleken de gedichten vaak te versterken en voor veel mensen herkenbaar. Daarom zijn deze werken gebundeld in het boek Op weg naar mezelf ‘Zijn’.

Op weg naar mezelf ‘Zijn‘ is uitsluitend verkrijgbaar via Uitgeverij Boekenbent* en kost 38,- (incl. verzendkosten) Wil je Op weg naar mezelf ‘Zijn’ bestellen? ga dan naar: https://www.boekenbent.com/shop/product_info.php?products_id=1176

In trauma gevangen is een aangrijpende gedichtenbundel over leven met de gevolgen van een (Complexe) Post Traumatische Stress Stoornis en de daaruit voortkomende conversiestoornis (/FNS) en dissociatie.

Al jaren worstel ik met (C)PTSS en de gevolgen daarvan op het dagelijkse leven. (C)PTSS gaat diep. Het gaat over opnieuw vertrouwen zien te krijgen in jezelf, je lichaam, je omgeving, contacten, relaties en het leven zelf. Dat gaat gepaard met veel worstelingen, met opstaan en vooral veel vallen. Door de buitenwereld worden die worstelingen vaak niet gezien en/ of begrepen.

In trauma gevangen is bedoeld voor mensen met (C)PTSS, maar ook voor hulpverleners, therapeuten en iedereen die meer inzicht in en/ of begrip wil krijgen voor mensen met (C)PTSS, conversiestoornis (/FNS) en dissociatie.

In Trauma gevangen is een A5 formaat boekje in kleur voor 24,95 (incl. verzendkosten), uitsluitend verkrijgbaar via Uitgeverij Boekenbent*. Wil je In trauma gevangen bestellen? Ga dan naar: https://www.boekenbent.com/shop/product_info.php?products_id=1242

* Bent betekent ‘een club van kunstenaars’. Bij Uitgeverij Boekenbent zijn schrijvers en dichters te vinden die vanuit hun eigen kunstzinnige visie een boek publiceren.

Facebook
Instagram